Τετάρτη , 2 Απρίλιος 2025

Αυθεντικό γουακαμόλε – Πώς να φτιάξετε την πραγματική μεξικάνικη σάλτσα σε λίγα λεπτά!

Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη λιχουδιά που λατρεύεται ανά τον κόσμο.

Αυτή η σάλτσα με βάση το αβοκάντο είναι γνωστή για την απλότητα και την εξαιρετική της γεύση.

Η παρασκευή αυθεντικού γουακαμόλε απαιτεί προσοχή στην επιλογή των συστατικών, ιδίως του αβοκάντο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σωστό στάδιο ωρίμανσης.

Τα βασικά συστατικά για την παρασκευή ενός παραδοσιακού γουακαμόλε είναι απλά, αλλά το καθένα από αυτά παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική γεύση.

Υλικά συνταγής για αβοκάντο

  • Ενα Ώριμο αβοκάντο: Ο πρωταγωνιστής του πιάτου, πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι υπερβολικά πολτώδες.
  • Πιπέρι τσίλι: Προσθέτει τη χαρακτηριστική πικάντικη πινελιά και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το προσωπικό γούστο.
  • Χυμός λεμονιού: Απαραίτητος για την προσθήκη οξύτητας και την αποφυγή του σκουρόχρωμου χρώματος του αβοκάντο.

Εκτέλεση συνταγής για γουακαμόλε

Η προετοιμασία του γουακαμόλε είναι απλή και γρήγορη.

  • Πολτοποιήστε το αβοκάντο: Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πολτοποιήστε τον πολτό μέχρι να αποκτήσετε μια κρεμώδη υφή.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο πιπέρι τσίλι και το χυμό λεμονιού με το πολτοποιημένο αβοκάντο.
  • Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  • Σερβίρετε αμέσως: Το γουακαμόλε πρέπει να σερβίρεται παγωμένο, συνοδευόμενο από σνακ ή τοστ.

Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνταγή για μανιταρόσουπα, έτοιμη σε 20 λεπτά -Πανεύκολη, το τέλειο comfort food

Αν αγαπάτε τις γευστικές σούπες, η μανιταρόσουπα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς! Εύκολη στην …