Υπάρχουν συνταγές και συνταγές για μαρινάδες. Η παρακάτω συνταγή μαρινάδας για μπριζόλες, όμως, μιας και η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, είναι η καλύτερη ever.
Και από εδώ στο παρελθόν έχουμε δει συνταγές για μαρινάδες για μπριζόλες και άλλα κρέατα. Συνταγές ιδιαίτερες, που εξασφαλίζουν νοστιμιά και τρυφερότητα. Η συγκεκριμένη, όμως, συνταγή για μαρινάδα έχει θεωρηθεί από πολλούς γνώστες της μαγειρικής η καλύτερη και ιδανικότερη που υπάρχει για αποτέλεσμα-εγγύηση. Ταιριάζει καλύτερα για το μαρινάρισμα μοσχαρίσιας μπριζόλας, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα κρέατα.
Η συγκεκριμένη μαρινάδα για μπριζόλες περιέχει αποξηραμένα βότανα, σάλτσα σόγιας, σάλτσα Worcestershire, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και σκόρδο, όλα τα συστατικά, δηλαδή, εκείνα που θα προσδώσουν στην μπριζόλα μας εκπληκτική γεύση και θα βοηθήσουν στο ιδανικό ψήσιμο για να είναι ζουμερή.
Κάθε συστατικό της συγκεκριμένης μαρινάδας έχει λόγο ύπαρξης και προσδίδει με το δικό του τρόπο στο αποτέλεσμα. Θα το καταλάβετε, άλλωστε, από τη μυρωδιά, μόλις ανακατέψετε όλα τα υλικά.
- Σάλτσα σόγιας: Προσθέτει λίγη αλμύρα και γεύση.
- Χυμός λεμονιού: Προσθέτει οξύτητα για να μαλακώσει το κρέας και να δώσει γεύση.
- Ελαιόλαδο: Βοηθά να σφραγιστεί η ζουμερότητα της μπριζόλας.
- Σάλτσα Worcestershire: Μία από τις καλύτερες γεύσεις umami για το μοσχαρίσιο κρέας.
- Ψιλοκομμένο σκόρδο: Χρησιμοποιήστε φρέσκο για καλύτερη γεύση.
- Πιπέρι και αλάτι: Κατά βούληση, αλλά μην το παραλείψετε.
- Κόκκινο πιπέρι: Προσθέτει έξτρα γεύση.
- Βούτυρο: Το βούτυρο είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο για να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας.
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός: Προσθέτει χρώμα.
Υλικά συνταγής μαρινάδας για μπριζόλες
- 1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ιταλικό καρύκευμα (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο από μια κουταλιά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- μια πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1 1/2 κιλό μπριζόλες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής για την τοπ μαρινάδα για μπριζόλες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα Worcestershire, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, το πιπέρι, το αλάτι και μια πρέζα κόκκινο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Βάζουμε τις μπριζόλες μας σε ένα πλαστικό σακουλάκι από αυτά που κλείνουν (με το φερμουάρ) ή σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα.
- Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
Πηγή