Πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, δεν προσφέρουν πολλές θερμίδες, είναι τα ζυμαρικά.
Εκτός από τα λευκά ζυμαρικά, υπάρχουν και άλλες πιο υγιεινές παραλλαγές, όπως τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και με όσπρια.
«Τα λευκά ζυμαρικά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, επειδή στην παρασκευή τους χρησιμοποιούνται λιγότεροι υδατάνθρακες και περισσότερα λιπαρά, καθιστώντας το πολύ πιο χορταστικό», εξηγεί στο ισπανικό Telva η διατροφολόγος Carmen Fanjul.
Δείτε πώς να τρώτε ζυμαρικά χωρίς να παχαίνετε στο Bovary.gr
Πηγή