Ας το παραδεχθούμε. Οταν ο οργανισμός μας ζητάει κάτι γλυκό, προσπαθούμε να τον ξεγελάσουμε (και καλά κάνουμε) με διάφορα τρικ.
Και είναι λογικό. Ποιος θέλει να «φορτωθεί» εκατοντάδες θερμίδες για λίγες στιγμές ευχαρίστησης; Κανείς.. Κάπως έτσι, αποχαιρετήσαμε εδώ και χρόνια το πιο διαδεδομένο ελληνικό γλύκισμα. Το κέικ.
Κανονικά, αυτό το τόσο συνυφασμένο με την ελληνική κουζίνα γλυκό δεν θα έπρεπε να είναι απαγορευμένο. Η θέση του θα έπρεπε να είναι στα Κυριακάτικα τραπέζια, να κάνει κάθε σπίτι να μοσχομυρίζει.
Με αυτή τη σκέψη ψάξαμε και βρήκαμε μια συνταγή με λίγες θερμίδες. Τη δοκιμάσαμε και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Από αύριο, το σπίτι θα μυρίζει πορτοκάλι.
Διαβάστε πώς να φτιάξετε το κέικ με λίγες θερμίδες στο Bovary.gr
Πηγή