Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύµη
- 1 φλ. γάλα χλιαρό
- 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
- 5 ½ φλ. αλεύρι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 αβγά
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. βούτυρο λιωµένο
Για τη γέµιση
- 1 φλ. µαύρη ζάχαρη
- 3 κουταλιές κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 4 κουταλιές βούτυρο λιωµένο
Για το γλάσο
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές νερό που κοχλάζει
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τη ζύµη
- Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
- Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα.
- Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπηµα. Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
- Αλλάζετε το εξάρτηµα του µίξερ (βάζετε το γάντζο για να µπορέσετε να ζυµώσετε) και προσθέτετε ακόµα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά.
- Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι. Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµη λίγο.
- Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
- Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.
Για τη γέµιση
- Σε ένα µπολ αναµιγνύετε τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαρίφαλο. Ανοίγετε τη ζύµη σε ένα µεγάλο λεπτό ορθογώνιο φύλλο µε διαστάσεις 45Χ55 εκ. περίπου.
- Αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωµένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το µίγµα ζάχαρης – κανέλας. Τυλίγετε τη ζύµη από την πλατιά πλευρά σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες 4εκ.
- Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας 2-3εκ. περιθώριο µεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζετε το ταψί µε µια πετσέτα και αφήνετε τα cinnamon rolls να φουσκώσουν για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσουν.
Για το γλάσο
- Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ και ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά το ζεστό νερό ανακατεύοντας µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιλούζετε µε το γλάσο. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα µεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Source link