Μία απλή και γρήγορη συνταγή για ομελέτα φούρνου με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας.
Τα αυγά είναι μία πρώτη ύλη η οποία αποτελεί βάση για πολλά χορταστικά γεύματα και ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τα μαγειρέψουμε, δημιουργώντας ευφάνταστους συνδυασμούς.
Συγκεκριμένα, η ομελέτα είναι ένα από τα πιάτα που δε βαριόμαστε ποτέ, καθώς υπάρχουν τόσες πιθανές εκδοχές που μπορούμε να δημιουργήσουμε αναλόγως με την όρεξη και τις προτιμήσεις.
Αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη η συγκεκριμένη συνταγή ομελέτας φούρνου υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση της, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα light και θρεπτικό γεύμα.
Υλικά
- 4 αβγά, μέτρια
- 1 μέτρια κόκκινη ντομάτα, ωμή
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, ωμή
- 4 κ.γ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί με 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο.
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν.
- Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά.
- Ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή