.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 7 μικρές πατάτες
- 6 ντομάτες μέτριες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2-3 πράσα
- 3 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα
- 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα και λίγα κρουτόν.
Source link