Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 900 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι
- 6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/4 φλ. τσαγιού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Ελάχιστη καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα πράσα και ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε με καπάκι, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
- Αυξήστε τη φωτιά στο μέτριο προς υψηλό, προσθέστε το σκόρδο, τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέστε το ζωμό λαχανικών, το νερό, το θυμάρι και τη δάφνη.
- Αφήστε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώστε την φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καπάκι και απομακρύνετε το θυμάρι και τη δάφνη.
- Με ένα μπλέντερ χειρός λιώστε τα λαχανικά μέχρι να αποκτήσετε την τέλεια βελουτέ σούπα.
- Προσθέστε το σχοινόπρασο και την καυτερή σάλτσα (προαιρετικά) και ανακατέψτε.
- Αφήστε να βράσει για 2 λετπά ακόμη και σερβίρετε.
Source link