Υλικά
Για την κρέμα
- 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 70 γραμμάρια βούτυρο
- 1 βανίλια
Για τη ζύμη
450 γραμμάρια φύλλο κρούστας εμπορίου
Για το σιρόπι
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Σε πρώτη φάση, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.
- Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Για τη συναρμολόγηση
- Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βουτυρώνετε 3 φύλλα, και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο.
- Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύλιγμα.
- Στη συνέχεια βάζετε τις φλογέρες με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
- Όταν ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι
Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά και περιχύνετε τα ρολά. Αφήνετε να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν σερβίρετε.
Source link