Σάββατο , 28 Δεκέμβριος 2024

Γαρίδες ζουμερές, με σκόρδο και ρύζι

Πραγματική νοστιμιά και πλήρες πιάτο αυτή η συνταγή με μαριναρισμένες γαρίδες, οι οποίες τηγανίζονται ελαφρά.

Ελέγξτε την ποιότητα των γαρίδων σας. Αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκες, επιλέξτε κατεψυγμένες ελληνικές, με ονομασία προέλευσης.

Υλικά

  • 1/3 φλυτζανιού μέλι
  • 1/4 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίτζερ τριμμένο (προαιρετικό)
  • Μισό κιλό γαρίδες, φρέσκες κατά προτίμηση
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάλτε το μέλι, τη σόγια, το σκόρδο και το τζίτζερ σε ένα μπολ -Αναμείξτε τη μαρινάδα
  • Πάρτε ένα τάπερ που κλείνει
  • Βάλτε τις μισές γαρίδες στο τάπερ, ρίξτε λίγη μαρινάδα, τις άλλες μισές, άλλη λίγη μαρινάδα, κλείστε το τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο για 8-12 ώρες
  • Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα για το επόμενο βήμα (το 1/3 περίπου)
  • Βάλτε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ελαιόλαδο και ροδίστε τις γαρίδες για 45 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά -Να μην σκληρύνουν
  • Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στο τηγάνι και βράστε για 1 λεπτό ακόμη
  • Στο μεταξύ βράστε ρύζι ολικής και μπρόκολο και σερβίρετε αυτές τις υπέροχες, ζουμερές γαρίδες με τη σάλτσα τους από πάνω


Πηγή