Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Γεμιστά μπισκότα μαμούλ

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

Για τη γέμιση

  • 3/4 κιλού χουρμάδες μαζί με το κουκούτσι
  • 1 κ. σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/4 κ. γλ. μαστίχα σκόνη

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ. γλ. μαχλέπι σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. μαστίχα σκόνη
  • 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. ξηρή μαγιά
  • 3/4 φλιτζάνι ροδόνερο ή ανθόνερο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σιμιγδάλι με το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μαχλέπι, τη μαστίχα και την ζάχαρη.
  3. Δουλεύετε με το χέρι σας τα υλικά ζυμώνοντας με γρήγορες κινήσεις για τουλάχιστον 6′-8′.
  4. Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 10 ώρες να ξεκουραστεί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Αφού ξεκουραστεί προσθέτετε στο μείγμα τη μαγιά και το ροδόνερο και ανακατεύετε με τα χέρια ξανά ζωηρά.
  6. Φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τους χουρμάδες και αφαιρείτε τα κουκούτσια με ένα μαχαιράκι.
  7. Τους πολτοποιείτε. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο και την μαστίχα.
  8. Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και το τοποθετείτε στο κέντρο της παλάμης σας. Το ανοίγετε ελαφρά με τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να απλώσει η ζύμη.
  9. Στο κέντρο της τοποθετείτε ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και μετά ενώνετε με τα δάχτυλά σας τις άκρες έτσι ώστε να κλείσετε μέσα τη γέμιση.
  10. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Τραβάτε γραμμούλες ελαφρά επάνω στην επιφάνεια τους με ένα πιρούνι ή ένα τσιμπιδάκι έτσι ώστε να κάνετε σχέδια.
  11. Τοποθετείτε τα μαμούλ σε λαμαρίνα φούρνου που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 30′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Source link