Υλικά για 4 άτομα
Για τη βάση
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- ½ κ γλ αλάτι
- 2 κρόκους αβγών
- 3 κ. σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 600 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 2 αυγά
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε αρχικά και κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους. Την τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την σκεπάζει σχεδόν μέχρι την μέση και την βράζετε για 5 λεπτά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλα.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε την κολοκύθα από την κατσαρόλα και την πολτοποιείτε. Την κρατάτε στην άκρη.
- Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας. Προσθέτετε όλα τα υλικά για τη βάση στον κάδο της κουζινομηχανής και με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύετε τη ζύμη.
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά εύκολα από τα πλαϊνά του κάδου.
- Απλώνετε τη βάση στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε και την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
- Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας κι όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε αυτό το μίγμα στην βάση της τάρτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι βυθίζοντας την άκρη ενός μαχαιριού αυτό να βγαίνει καθαρό.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Source link