Τώρα με τη ζέστη ο καθένας θέλει κάτι δροσερό και ελαφρύ. Και τα μακαρόνια-σαλάτα με τόνο και μαγιονέζα αποτελούν ιδανική επιλογή.
Είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο, γρήγορο και χορταστικό ενώ το γεγονός πως η μακαρονοσαλάτα μπαίνει στο ψυγείο, δίνει ένα σούπερ δροσερό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται όμως, πως είναι μια συνταγή «με το μάτι» καθώς ο καθένας μπορεί να παίξει με τις αναλογίες και να «παντρέψει» τα υλικά όπως εκείνος αγαπά ωστόσο, φροντίζουμε η μαγιονέζα να είναι σε «συμφωνία» με την ποσότητα τόνου που χρησιμοποιούμε ώστε να μην το καλύπτει γευστικά. Για παράδειγμα για κονσέρβες με τόνο, χρησιμοποιούμε 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.
Υλικά
- μακαρόνια (πένες ή βίδες κατά προτίμηση)
- τόνος σε ελαιόλαδο
- μαγιονέζα
- χυμός από λεμόνι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
- Στραγγίζουμε τον τόνο αλλά όχι τελείως καθώς θέλουμε να μείνει λίγο ελαιόλαδο ώστε να δώσει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση στο πιάτο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τον χυμό από λεμόνι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Βάζουμε τα μακαρόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν σε σερβίρουμε.
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια για να γίνει ακόμα πιο δροσερό το πιάτο.
Πηγή