Είναι μια παραλλαγή της γνωστής κοτόσουπας-αυγολέμονο σε μια πιο light εκδοχή, με λαχανικά και λεμόνι.
Σε όλες τις σούπες, ακόμη και στις απλές χορτόσουπες ή πατατόσουπες, προτείνω να σοτάρονται τα υλικά με 1 ή μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Σίγουρη επιτυχία!
Υλικά
- 1/2 κιλό κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 καρότα κομμένα
- 1,5 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- Ρίγανη, θυμάρι
- 3 κουταλιές σούπας κριθαράκι χοντρό
- Χυμό 1 λεμονιού και ξύσμα λεμονιού
- 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ροδίστε το κομμένο κοτόπουλο, μέσα στο ελαιόλαδο
- Βγάλτε το στην άκρη
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέστε τη ρίγανη και το θυμάρι
- Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ρίξτε το κρασί, ροδίστε να πάρουν όλα μαζί αρώματα
- Προσθέστε ζεστό νερό και το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσει ώσπου να είναι έτοιμο το κριθαράκι
- 5-6 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε το σπανάκι
- Πριν σερβίρετε ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι
Πηγή