Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Ενα burger με ρύζι και σολωμό

Ενα πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και ένας πανεύκολος τρόπος για να κάνετε το δικό σας σούσι.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι για σούσι (στα σούπερ μάρκετ)
  • 200 γραμμάρια σολωμό καπνιστό
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Λίγο σουσάμι
  • Λίγη σάλτσα σόγιας
  • Wasabi (στα ασιατικά καταστήματα)

Σάλτσα για το ρύζι σούσι

  • 4 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλύντε το ρύζι για σούσι και βράστε το επί 15 λεπτά σε κατσαρόλα, χαμηλή φωτιά (διαβάστε και τις οδηγίες στο πακέτο)
  • Βάλτε το σε μπολ να κρυώσει
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι -Ρίξτε το μείγμα στο ρύζι και ανακατέψτε απαλά
  • Καθαρίστε τα αβοκάντο και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες
  • Σε φορμάκι βάλτε 3 κουταλιές ρύζι, πιέστε και δώστε σχήμα -Συνεχίστε με το αβοκάντο, τον σολωμό και πάλι ρύζι
  • Φορμάρετε και με τα δάχτυλα, καλά, να πάρει φόρμα burger, ρίξτε σουσάμι από πάνω
  • Σερβίρετε με λίγο wasabi και σάλτσα σόγιας


Πηγή