Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την Αρκαδία και η συνταγή της έχει ρίζες στην αρχαιότητα.
Η απλότητα της γαλατόπιτας είναι που την έχει καταστήσει τόσο αγαπητή σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση της την έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά εδέσματα.
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κυριαρχούν ντόπιες εκδοχές της αγαπημένης γαλατόπιτας, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.
Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία πανεύκολη συνταγή για γαλατόπιτα με μόλις 5 υλικά χωρίς φύλλο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο νόστιμη και αφράτη κρέμα.
Υλικά για γαλατόπιτα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εύκολη συνταγή για γαλατόπιτα
- Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακάτευα μέχρι να πήξει.
- Το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος.
- Στην συνέχεια την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 35×30 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Πηγή