Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα στο τηγάνι -Το τέλειο αλμυρό σνακ

Το κολοκύθι είναι ένα υλικό πασπαρτού στην ελληνική κουζίνα, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση για πληθώρα νόστιμων συνταγών.

Αγαπημένο φαγητό με βάση το κολοκύθι είναι φυσικά η λαχταριστή κολοκυθόπιτα, ένα θρεπτικό πιάτο με αρωματική και πλούσια γεύση που υπόσχεται πάντα να μας χορτάσει.

Αποτελεί το ιδανικό κολατσιό για το γραφείο ή το σχολείο και το σνακ για να ικανοποιήσετε τις αλμυρές σας λιγούρες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Εμείς βρήκαμε μάλιστα μία πανεύκολη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για λαχταριστή κολοκυθόπιτα ου φτιάχνεις στο τηγάνι και είναι έτοιμη στο πι και φι. Τραγανή, ζουμερή και πεντανόστιμη, δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

Για την ζύμη

  • 530 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 300 γρ νερό
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ λευκό ξίδι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

Για την γέμιση

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο μαιντανό
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το ξίδι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε λίγο ακόμα και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια των 100 γραμμαρίων.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια την ζύμη την σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη.
  • Στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον δυόσμο, σπάμε το τυρί φέτα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Παίρνουμε ένα ένα από τα μπαλάκια της ζύμης και το ανοίγουμε σε 50 εκ. το καθε φύλλο.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από την γέμιση.
  • Κλείνουμε από την μια πλευρά ραντίζουμε , το ίδιο και από την άλλη πλευρά ραντίζουμε ξανά και το κλείνουμε σαν φάκελο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα.
  • Λαδώνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής


Πηγή