Η τυρόπιτα είναι ένα πιάτο με αμέτρητες παραλλαγές και εμείς επιλέξαμε μια απλή και ελαφριά συνταγή που θα σας συναρπάσει.
Πεντανόστιμες, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, οι παραδοσιακές πίτες με λαχταριστή γέμιση τυριού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια.
Συγκεκριμένα, η σπιτική τυρόπιτα είναι το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων, ιδανική για το σχολείο ή τη δουλειά. Εμείς λοιπόν, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα με γιαούρτι στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr.
Υλικά
Μετράω με κούπα 200ml.
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά – χωρίστε 1 κρόκο για άλειμμα
- 1/2 κούπα λάδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
- 2 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση
- Άνοιξα τον φούρνο στους 170°
- Βάζω χαρτί ψησίματος στον πάτο μιας φόρμας 22 εκ. και αλείφω λάδι από όλες τις πλευρές.
- Ανακάτεψα το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και το άφησα να φουσκώσει για περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσα διαδοχικά τα υπόλοιπα προϊόντα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
- Αποδείχθηκε ένα κολλώδες μείγμα, το οποίο έριξα στη φόρμα, λειαίνω την κορυφή, άλειψα με τον κρόκο, πασπαλίζω με σπόρους και το έψησα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
- Όσο ήταν ακόμα ζεστό, άλειψα με βούτυρο (λάδι)
Πηγή