Δευτέρα , 30 Δεκέμβριος 2024

Εύκολη συνταγή για light μους σοκολάτας

Αυτή η συνταγή για light μους σοκολάτας είναι η πιο εύκολη και νόστιμη λύση για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι.

Πρόκειται για το πιο εύκολο σοκολατογλυκό της στιγμής το οποίο θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Το μαγείρεμα ενός ολοκληρωμένου γεύματος για ένα τραπέζι φίλων είναι μια διαδικασία που θέλει κόπο και χρόνο. Επομένως, όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι μας, συχνά το επιδόρπιο παραλείπεται, καθώς δε μας απομένει ενέργεια να φτιάξουμε και γλυκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αυτή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για εύκολη μους σοκολάτας είναι η ιδανική λύση. Πλούσια γέυση, ανάλαφρη υφή, χαμηλές θερμίδες και γρήγορη εκτέλεση -η επιτυχία αυτής της φοβερής συνταγής είναι εγγυημένη.

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο light
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 7 ασπράδια αβγών
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (προσοχή, να μη βράσει).
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας καλά με μαρίζ και στη συνέχεια με αβγοδάρτη.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Γεμίζουμε ποτήρια με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.

Πηγή