Εχει αρχίσει η εποχή τους και είναι η ώρα για ένα εύκολο και light γλυκό με ώριμα και γλυκά βερίκοκα. Είναι από τις καλύτερες τάρτες του καλοκαιριού.
Υλικά
- Ζύμη για τάρτα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 600 γραμμάρια βερίκοκα ώριμα
- 100 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Απλώστε την ζύμη σε φόρμα
- Χτυπήστε καλά το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αναμείξτε απαλά, προσθέστε την ψίχα αμυγδάλου, ανακατέψτε
- Πλύντε και κόψτε τα ώριμα βερίκοκα στα 4, βάλτε τα πάνω στη ζύμη
- Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το μείγμα
- Ψήστε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
Πηγή