Είναι η διάσημη Τάρτα Νορμανδίας, από την περιοχή της Γαλλίας με τα καλύτερα μήλα.
Εύκολη συνταγή, με χοντροκομμένα μήλα. Σεβαστείτε τα υλικά, είναι η αυθεντική συνταγή.
Υλικά
- Ζύμη για τάρτα (φτιάξτε τη δική σας ζύμη)
- 4 καλά μήλα, με γεύση, κομμένα στα 8 κομμάτια
- 2 αυγά
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 1 μερίδα βανίλια σε σκόνη
- 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι Calvados (αλκοόλ από μήλα) -Εσείς βάλτε κονιάκ
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την βανίλια, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά
- Τοποθετήστε τα χοντροκομμένα μήλα σε ταψάκι, κάπως έτσι, και περιχύστε τα με την κρέμα
- Ψήστε για 20 ως 25 λεπτά, όταν κρυώσει κάπως ρίξτε την ζάχαρη άχνη για να ομορφήνει το γλυκό σας
- Είναι η νοστιμότερη και ευκολότερη τάρτα μήλου που έχετε δοκιμάσει!
Πηγή