Τετάρτη , 8 Ιανουάριος 2025

Η μόνη σωστή καρμπονάρα είναι η Ρομάνα -Με τρία μόνο υλικά

Η καρμπονάρα αποτελεί ένα πιάτο-μύθο της ιταλικής κουζίνας και οι συνταγές που κυκλοφορούν πολλές.

Ωστόσο, η αυθεντική καρμπονάρα είναι απλή χωρίς κρέμες, κοτόπουλο, μπέικον ή μαϊντανό.

Συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα

Υλικά

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. γκουαντσάλε
  • 4 ολόκληρα μεσαία αυγά (1 αυγό ανά μερίδα)
  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) τριμμένο Πεκορίνο Ρομάνο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το νερό για τα ζυμαρικά, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα καρμπονάρα.
  • Κόψτε το γκουαντσαλε σε μικρά κομμάτια, κύβους κατά προτίμνηση, και στη συνέχεια μαγειρέψτε το σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Όσο περισσότερο μαγειρεύεται το γκουαντσάλε, τόσο περισσότερο θα λιώσει το λίπος του και το κρέας του θα γίνει τραγανό. Ο βαθμός μαγειρέματος εξαρτάται από εσάς, ανάλογα με το γούστο σας. Κάποιοι το προτιμούν καλά ψημένο και άλλοι μαλακό.

Δεν χρειάζεται λάδι: η γκουαντσιάλε είναι ήδη λιπαρό, οπότε αποφύγετε το λάδι. Όταν είναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε με ένα καπάκι.

  • Τώρα ετοιμάστε την κρέμα πεκορίνο. Έτσι, σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά και το πεκορίνο ρομάνο. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό, όχι μόνο τον κρόκο.
  • Το Pecorino Romano, το μόνο τυρί που συνιστάται για την παρασκευή καρμπονάρας, είναι ένα πολύ αλμυρό και γευστικό ιταλικό τυρί, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι.
  • Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε γρήγορα με ένα πιρούνι – ή με ένα σύρμα χειρός. Αυτή η σάλτσα από αυγά και τυρί πεκορίνο πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη. Αφήστε την στην άκρη προς το παρόν.
  • Όταν τα μακαρόνια βράσουν, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, βάλτε τα με το γκουαντσάλε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε την κρέμα και προσθέστε νερό από τα μακαρόνια, λίγο λίγο, μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη μορφή.

Έτοιμη να την απολαύσετε!


Πηγή