Πέμπτη , 26 Δεκέμβριος 2024

Η συνταγή για ψωμάκια με ελληνικό γιαούρτι που κάνει θραύση στο Tik Tok -Με τρία υλικά, πανεύκολη | GASTRONOMIE

Ένα-ένα τα ελληνικά υλικά κατακτούν τη θέση που τους αξίζει στα social media. Μετά τη συνταγή για ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια στον φούρνο, άλλο ένα πιάτο με βάση το γιαούρτι κατακλύζει το Tik Tok.

Εδώ και έναν μήνα, από την ανάρτηση μιας Φινλανδής μπλόγκερ, η συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα φέτας και ντομάτας έχει κυριαρχήσει στο διαδίκτυο. Αν όμως από τα τυροκομικά προϊόντα η φέτα είναι το πιο διάσημο στα πέρατα του κόσμου, το γιαούρτι είναι ο αξεπέραστος βασιλιάς των γαλακτοκομικών με ελληνική ονομασία προέλευσης ανά τον κόσμο.

Μερικά μυστικά
της συνταγής

  • Θα δείτε πως η ζύμη δεν έχει παρά τρία βασικά υλικά –αλεύρι, γιαούρτι, baking powder– και δεν χρειάζεται μαγιά ή χρόνο αναμονής για να φουσκώσει. Ωστόσο, καλό είναι να έχετε κατά νου, αρχικά, το Baking Powder να μην έχει λήξει για να δουλέψουν οι διογκωτικοί του παράγοντες.
  • Επιπλέον, αν πιστεύετε πως η ζύμη σας κολλάει πολύ, δοκιμάστε να προσθέσετε, σταδιακά, λίγο ακόμη αλεύρι.
  • Όσο για το σουσάμι και όλα τα υπόλοιπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω στο ψωμάκι, εκεί πραγματικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με ό,τι εσείς θέλετε.
  • Τα ψωμάκια έχουν το σχήμα bagel και είναι ιδανικά για μίνι σάντουιτς, ακόμη και μπέργκερ με τα υλικά της επιλογής σας.

Βίντεο: Μια από τις αναρτήσεις στο Tik Tok για τη συνταγή

Παρακάτω θα
δείτε μία από τις αναρτήσεις για τα
bagel με στραγγιστό ελληνικό
γιαούρτι, για να δείτε τις υφές πριν
ξεκινήσετε τη μαγειρική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά (200 γρ.)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Σουσάμι, παπαρουνόσπορο, αποξηραμένες νιφάδες σκόρδου/κρεμμυδιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά η ζύμη
  • Αλευρώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια και δουλεύουμε τη ζύμη, ζυμώνοντας για 3-4 λεπτά. Ο σκοπός είναι να μην κολλάει, αλλά να παραμένει πιο μαλακή από ένα κλασικό ζυμάρι ψωμιού
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε σε κορδόνια 4-5 εκατοστών. Ενώνουμε τις άκρες τους ώστε να σχηματίσουμε ένα κουλουράκι
  • Στρώνουμε τα bagel στο ταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε το αυγό. Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε επιλέξει (σουσάμι, παπαρουνόσπορο κ.λπ.).
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά ώστε να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε τα ψωμάκια να σταθούν 15 λεπτά πριν τα κόψουμε

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή