Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Η συνταγή της ευτυχίας από διακεκριμένο Σουηδό σεφ -Λαχταριστά ζυμαρικά με κουκουνάρι και φασκόμηλο | GASTRONOMIE

Μια συνταγή με ζυμαρικά μπορεί πάντοτε να φέρει την ευτυχία. Ωστόσο, αυτή η συνταγή κρύβει πίσω της και την επιστήμη που θα φροντίσει την σωματική και την πνευματική υγεία σε κάθε πηρουνιά.

Βασισμένο σε νέα γαστρονομική έρευνα, το βιβλίο Happy Food For Life (Χαρούμενο φαγητό για μια ζωή) επεκτείνει την συζήτηση για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και τον τρόπο που αυτή, μέσω των τροφών, επηρεάζει την διανοητική και την σωματική υγεία.

Σε αυτό, οι Σκανδιναβοί σεφ υποστηρίζουν πως μπορούν να διαμορφώσουν ένα πιο υγιεινό, αλλά και νόστιμο μενού για ενήλικες, αλλά και να δώσουν εργαλεία σε γονείς, ώστε να πείσουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν σχεδόν όλες τις απαραίτητες και πολύτιμες τροφές.

«Αν γνωρίσει ανθρώπους με υψηλό αίσθημα γαστρονομίας, που τρέφονται καλά, αυτοί είναι πάντοτε χαρούμενοι» λέει ο Νίκλας Έκστεντ, που συνυπογράφει το συγκεκριμένο βιβλίο.

Οι συνταγές που θα σε κάνουν
ευτυχισμένο

Ο Σουηδός σεφ που διακρίθηκε από τη συμμετοχή του σε κουζίνες εστιατορίων στη χώρα του υποστηρίζει πως η «ισορροπία στην γαστρονομία βοηθά να τονώσουμε το μυαλό και να είμαστε πιο ευτυχείς». Σε συνεργασία με ένα συντάκτη υγείας, τον Χένρικ Ενάρτ, εξερευνούν το μυστικό της ευτυχίας πίσω από την μαγειρική.

Ο Νίκλας αποκαλύπτει μάλιστα μια από αυτές τις συνταγές για το πρακτορείο Bloomberg. Ένα πιάτο με ζυμαρικά και γεμάτη γεύση, που σίγουρα δεν θα φανταζόσασταν πως μπορεί να ανήκει στην στρατηγική για υγεία και ευεξία. Απολαυστικά μακαρόνια, βούτυρο και μπόλικη παρμεζάνα. «Ο γλυκαιμικός δείκτης του πιάτου είναι πιο χαμηλός αν επιλέξετε ζυμαρικά ολικής και τα σερβίρετε al dente» υποστηρίζει ο σεφ.

Ο Σουηδός υποστηρίζει πως σερβίρει συχνά αυτό το πιάτο στα παιδιά του, προκειμένου να τα μυήσει σε νέες γεύσεις, όπως το φασκόμηλο. «Το φασκόμηλο είναι ένα εξαιρετικό μυρωδικό που μπορείτε να προτείνετε νωρίς στα παιδιά» υποστηρίζει καθώς, όπως λέει, σε αντίθεση με τον μαϊντανό και τον άνηθο έχει πιο επαρχιώτικη γεύση.

Βίντεο:
Το μυστικό για να «μαυρίσετε» το βούτυρο

Το μυστικό για το πιάτο αυτό
με βούτυρο, φασκόμηλα και κουκουνάρι
είναι να «μαυρίσετε» το βούτυρο, χωρίς
όμως να το κάψετε. Αυτό είναι που θα
προσφέρει αυτή την γεύση φουντουκιού
στο βούτυρο που θα απογειωθεί με την
προσθήκη φρέσκου φασκόμηλου.

Υλικά

  • 400 γρ παπαρδέλες ολικής
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο (έξτρα για το γαρνίρισμα)
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να αποσύρουμε και να σουρώσουμε όσο κρατάνε και είναι al dente.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και το ετοιμάζουμε όπως παραπάνω (δείτε το βίντεο). Προσθέτουμε στη συνέχεια το φασκόμηλο ψιλοκομμένο και το σκόρδο
  • Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά να πάνε παντού. Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή