Αυτές οι συνταγές έρχονται να συνοδεύσουν απολαυστικά πατατάκια, λαχανικά, πίτες από σουβλάκι κομμένες και ό, τι άλλο βάλει ο νους.
Πόσες φορές ζητήσατε κάτι, μια πικάντικη ή μια δροσερή γεύση για να βουτήξετε τα πατατάκια που βάλατε στο μπολ πριν πατήσετε Play στην ταινία από την άνεση του καναπέ; Η απολαυστική στιγμή χαλάρωσης στο σαλόνι, απογειώνεται όταν εκτός από τα αγαπημένα σας πατατάκια, έχετε μαζί και τις κατάλληλες σάλτσες.
Συγκεντρώσαμε έξι γρήγορες, εύκολες και σπιτικές συνταγές που θα ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν για τις βραδιές που επιλέγετε να μείνετε σπίτι με ταινία και καλή παρέα.
1. Συνταγή για ντιπ γιαουρτιού με κρεμμύδι
Δεν υπάρχει πιο εύκολη και απολαυστική ιδέα για να σερβίρετε τα πατατάκια ή ακόμη και κομμένα φρέσκα λαχανικά. Κυριολεκτικά έτοιμη στο λεπτό, πολύ γευστική και ξεχωριστή. Γιαούρτι, ένα φακελάκι κρεμμυδόσουπα σε σκόνη (θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα έτοιμα γεύματα) και αν το επιθυμείτε λίγο λεμόνι και λάδι.
Αναμείξτε
όλα τα υλικά καλά και βάλτε τα μπροστά
στο μπολ με τα πατατάκια. Το πιο πλούσιο
ντιπ είναι πανέτοιμο.
2. Συνταγή για ντιπ μπλε τυριού
Η αλήθεια είναι πως το ροκφόρ ή αλλιώς μπλε τυρί (το πρώτο αφορά σε ΠΟΠ προϊόν από τη Γαλλία) είναι ένα τυρί που είτε το λατρεύεις, είτε το απεχθάνεσαι. Για εκείνους που λατρεύουν την έντονη αψάδα που αφήνει στο στόμα, ένα ντιπ με βάση το μπλε τυρί θα γίνει το αγαπημένο τους. Έτοιμο και αυτό σε χρόνο μηδέν.
Υλικά
- 150 γρ γιαούρτι
- 75 γρ μαγιονέζα
- 50 γρ μπλε τυρί
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε
το γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Θρυμματίστε
το μπλε τυρί με ένα πιρούνι και προσθέστε
στα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίξτε και τον
χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώστε και
δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση
αν χρειάζεται.
3. Συνταγή για ντιπ πικάντικης σάλτσας
Ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανός ή κόλιανδρος και καυτερή πιπεριά. Η πιο κλασική σαλάτα, σάλτσα, πλάι σε κάθε μεξικάνικο γεύμα. Δεν είναι ιδανικό μόνο για νάτσος από καλαμπόκι, αλλά και για οποιαδήποτε πατατάκια επιθυμείτε.
Υλικά
- 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές (χαλαπένιο ή τσίλι)
- Το χυμό από 2 lime
- ½ ματσάκι κόλιανδρος (αν δεν σας αρέσει βάλτε μαϊντανό)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και Πιπέρι
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αναμείξτε
όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώστε.
Δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση,
προσθέτοντας χυμό lime ή
και αλατοπίπερο. Η πικάντικη γεύση της
πιπεριάς θα αυξάνεται όσο μένουν τα
υλικά μαζί στο μπολ, οπότε μην βιαστείτε
να προσθέσετε περισσότερη καυτερή
πιπεριά.
4. Συνταγή για γρήγορο τζατζίκι
Για να μην κάθεστε να τρίβετε αγγούρι και να καθαρίζετε σκόρδο, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ντιπάκι στο λεπτό με τις γεύσεις του κλασικού τζατζικιού. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή των υλικών.
Υλικά
- 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 10-15 φυλλαράκια μαϊντανό (για να δώσει μια αίσθηση τραναγόντητας)
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξίδι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε
όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρετε.
5. Συνταγή για ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης
Η σάλτσα ψητής πιπεριάς είναι πραγματικά ένα από τα πιο εύγευστα ντιπ για κάθε περίσταση. Δεν χρειάζεται να βάλετε τις πιπεριές να τις ψήσετε, αρκεί να προμηθευτείτε τις έτοιμες, πικλαρισμένες πιπεριές Φλωρίνης στο βαζάκι.
Υλικά
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλάκι ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τις
πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια και βάλτε
σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα
υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιήστε να πάρετε
μια ομοιόμορφη πάστα και σερβίρετε.
Συνταγή για
το πιο τυρένιο ντιπ
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται αυτό το λαχταριστό ντιπ, όλο τυρί που συνοδεύει συχνά τα νάτσος στο σινεμά; Είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύετε και μπορείτε να το ετοιμάσετε σε 5’ λεπτά.
Υλικά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 180 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα ώσπου να ψηθεί καλά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά ώσπου να αρχίσει να κάνει φουσκάλες
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να αρχίσει να δένει η σάλτσα και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού
- Προσθέτουμε το τυρί λίγο, λίγο ανακατεύοντας να λιώνει κάθε φορά στο μείγμα. Αφού προσθέσουμε όλο το τυρί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Πηγή