Παρασκευή , 18 Απρίλιος 2025

Κέικ με ελιά και μπέικον

Υλικά για 4 άτομα

  • 15 ml λευκό κρασί
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. γαλοπούλα
  • 100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αβγά και το αλάτι.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά.
  4. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές.
  5. Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα με 5 υλικά: Απλή, γρήγορη και νόστιμη

Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να συνδυάζει την γεύση της παραδοσιακής πίτσας με την …

Daily-News.GR