.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 110 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταψιού
- 1 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 1 μπανάνα πολτοποιημένη στο μούλτι
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κ.σ. μέλι
- 3/4 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλείφετε ένα μακρόστενο ταψί κέικ με διάσταση βάσης 9 x 19 εκ. και βάθος 6 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να αναποδογυρίσετε και ξεφορμάρετε εύκολα το κέικ.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε 10 γρ. βούτυρο, 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη και 3 κ.σ. κρύο νερό και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για 3-4 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Από τη στιγμή που έλθει σε σημείο βρασμού το βράζετε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει το ρίχνετε στη βάση του ταψιού και το απλώνετε ομοιόμορφα.
- Κόβετε τις μπανάνες στη μέση, κάθετα, κατά μήκος και τις κόβετε και στις άκρες τους ώστε να χωράνε ακριβώς στη βάση του ταψιού (9 εκ.) και τις στρώνετε στη βάση του ταψιού πάνω τη μια δίπλα στην άλλη με τη κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω, πάνω στο σιρόπι.
Για το κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μέλι, τη πολτοποιημένη μπανάνα και σε δύο δόσεις τα δύο αλεύρια και το γάλα χτυπώντας καλά μετά από κάθε δόση μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τις μπανάνες και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά.
- Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε για 5 λεπτά μέσα στο ταψί να σταθεί. Μετά το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.
Source link