Η πιο φινετσάτη συνταγή για ένα εύκολο κέηκ λεμονιού. Το μυστικό είναι στο τυρί μασκαρπόνε, το οποίο δίνει απαλότητα στο γλυκό σας.
Υλικά
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό + 3 κρόκους αυγού
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 πακέτο μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γραμμάρια μασκαρπόνε
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο
- Σε μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγού και την ζάχαρη
- Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε
- Προσθέστε το μασκαρπόνε, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε
- Ντύστε μια φόρμα κέηκ με χαρτί ειδικό, ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 50 λεπτά
- Το κέηκ έχει ψηθεί όταν το μαχαίρι βγαίνει στεγνό
Το τυρί μασκαρπόνε το αγοράζουμε στα σούπερ μάρκετ. Ενδείκνυται για πολλά γλυκά και κέηκ:
Κέηκ λεμονιού με μασκαρπόνε, απόλαυση.
Πηγή