Υλικά για 4 άτομα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλιτζ. και 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ. σ. κανέλα
- 1/4 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 3 αβγά
- 3/4 φλιτζ. νερό
- 1/4 φλιτζ. ινδοκάρυδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
- Κοσκινίζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με την κανέλα. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.
- Χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να έχει ψιχουλιαστή υφή. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
- Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά.
- Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, 2 κ. σ. μέλι και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε απαλά με μαρίζ το μείγμα αβγών με το μείγμα βουτύρου.
- Μεταφέρετε το μείγμα κέικ σε στρογγυλή φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνετε για 45 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε 1/2 φλιτζ. μέλι με το νερό και την καρύδα, μέχρι το μείγμα να πάρει δυο βράσεις και να γίνει σιρόπι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
- Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με ένα ξύλινο καλαμάκι.
- Περιχύνετε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα και κατόπιν σερβίρετε σε κομμάτια.
Source link