.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για το κέικ
- 180 γραμ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 175 γραμ. βούτυρο
- 225 γραμ. αλεύρι φαρίνα
- 40 γραμ. κακάο
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επικάλυψη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 180 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- μαρμελάδα φράουλα ή της αρεσκείας σας
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
- Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
- Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
- Προσθέτουμε όσα στρώματα χρειαστεί για να καλυφθεί.
- Αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε.
Source link