Τρίτη , 25 Φεβρουάριος 2025

Καλαμαράκια τηγανητά όπως της ταβέρνας -Συνταγή εγγύηση

Καλαμαράκια τηγανητά, πιάτο απαραίτητο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, το οποίο ωστόσο έχει τα μυστικά του.

Κλασικό θαλασσινό, τα καλαμαράκια απογειώνονται στο τηγάνι και αποτελούν τον τέλειο μεζέ για το σαρακοστιανό και όχι μόνο τραπέζι.

Παρότι τα καλαμαράκια τηγανητά θεωρούνται ένα εύκολο φαγητό καταλήγουν πολλές φορές δύσκολο. Θέλουν το μυστικό τους για να είναι τραγανά και μαλακά. Οπως αυτά που μας σερβίρουν στην ταβέρνα και συχνά προσπαθούμε να πετύχουμε και στο σπίτι, με το αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μας δικαιώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καλαμαράκια τηγανητά θέλουν τρόπο στην εκτέλεση της συνταγής και με τα παρακάτω μυστικά, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Καλαμαράκια τηγανητά της ταβέρνας
Καλαμαράκια τηγανητά της ταβέρνας

Καλαμαράκια τηγανητά όπως της ταβέρνας -Τα υλικά

  • Καλαμαράκια
  • Αλεύρι
  • Μια κούπα κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής και μυστικά

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Αν είναι κατεψυγμένα πρέπει να έχουν ξεπαγώσει πλήρως. Το ιδανικό είναι η προεργασία να έχει γίνει από το προηγούμενο βράδυ.
  • Αποφεύγουμε να βγάλουμε την εξωτερική πέτσα και προσοχή, σε περίπτωση που πάρετε ακαθάριστα καλαμαράκια να βγάλετε το διάφανο κόκαλο.
  • Ενα από τα μυστικά είναι τα καλαμαράκια να είναι στεγνά όταν τα ετοιμάσουμε για το τηγάνι. Εξού και η συμβουλή για να κάνετε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ. Τα καθαρίζετε τα βάζετε στου σουρωτήρι και τα αφήνετε το βράδυ στο ψυγείο.
  • Αν δεν έχετε χρόνο για κάτι τέτοιο ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, τα αφήνετε να στραγγίξουν από τα πολλά νερά και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  • Παίρνουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε από το μείγμα αλευριού-κορν φλάουρ προσεκτικά, να πάρουν αλεύρι καλά. Τα τινάζουμε να φύγουν τα περιττά αλεύρια πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε πολύ καυτό ηλιέλαιο, είναι σημαντικό το λάδι μας να είναι καυτό, να τα καλύπτει και τα καλαμαράκια να μην είναι κολλημένα, αλλά να έχουν χώρο στο τηγάνι.
  • Τα τηγανίζουμε το πολύ για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να κάνουν χρυσαφί κρούστα. Είναι σημαντικό να μην τα παρατηγανίσουμε γιατί θα σκληρήνουν.
  • Τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
  • Τα μεταφέρουμε στην πιατέλα μας και αλατίζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι, κατά προτίμηση.
Καλαμαράκια τηγανητά της ταβέρνας
Καλαμαράκια τηγανητά της ταβέρνας

Πηγή