Βρήκαμε μια συνταγή για λαχταριστή ομελέτα που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.
Η ομελέτα είναι ένα από τα πιάτα που δε βαριόμαστε ποτέ καθώς υπάρχουν τόσες πιθανές παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε αναλόγως με την όρεξη μας.
Aυτή η πεντανόστιμη συνταγή που προτείνει ο Σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος,
τόσο ελαφριά όσο και χορταστική, είναι το τέλειο φαγητό για ένα καλοκαιρινό τραπέζι μεταξύ φίλων ή ένα πρωινό που υπόσχεται να σας γεμίσει με ενέργεια για να απολαύσετε μια μεγάλη μέρα στην παραλία.
Υλικά συνταγής για καλοκαιρινή ομολέτα
- 8 αυγά
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. Green Halapeno Sause, Tabasco
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
Συνταγή για ομελέτα με τυρί
- Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην πιο πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, την ρίγανη, το Tabasco και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
- Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο μαγειρικό σκεύος, σε μεσαία φωτιά.
- Βάζουμε την πιπεριά στο σκεύος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα-1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσουν τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μίγμα αβγών και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι ο πάτος της ομελέτας να πάρχει χρυσαφένιο χρώμα. Δε ξεχνάμε να ανασηκώνουμε την ομελέτα συχνά στις άκρες, έτσι ώστε να πέφτει από κάτω το άψητο αυγό.
- Πασπαλίστε την ομελέτα με το θρυμματισμένο κατσικίσο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.
- Ψήνουμε την ομελέτα μας για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρούστα της να γίνει χρυσαφένια.
- Αφήστε την ομελέτα για 3 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Πηγή