Αν θέλετε να απολαύσετε ένα αυθεντικό ιταλικό γλυκό (πιο συγκεκριμένα από τη Σικελία), ξεχάστε το τιραμισού και το σεμιφρέντο.
Αυτά τα τόσο κομψά γλυκά που ονομάζονται κανόλι, είναι τόσο elegant στην εικόνα όσο και στη γεύση. Τα κανόλι (cannoli) κατάγωνται από τη Σικελία και είχαν προοριστεί για γλυκό του Καρναβαλιού. Ομως κάθε εποχή είναι ιδανική για ένα κανόλι.
Το μέγεθός τους μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεση. Υπάρχουν τα μικροσκοπικά cannulicchi, που μπορείς να τα καταβροχθίσεις με μια μπουκιά, αλλά και τα μεγάλα κανόλι που μπορείς να απολαμβάνεις για ώρα..
Δείτε την συνταγή στο Bovary.gr
Πηγή