Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Κεφτεδάκια, αυθεντικά

Ολοι έχουν από μια συνταγή για κεφτεδάκια. Υπάρχουν ωστόσο απαράβατοι κανόνες για το αυθεντικό κεφτεδάκι, στην ελληνική κουζίνα, ώστε να μην είναι ξερό, άνοστο, ή σαν μπαλάκι του τένις!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για κλασικούς κεφτέδες.

Υλικά

  • 2 φέτες ξερό ψωμί
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 700 γραμμάρια κιμά (μείξη βοδινού και αρνίσιου κιμά, καλύτερα)
  • 1 κουταλιά δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Μουλιάστε το ξερό ψωμί στο γάλα, σε βαθύ μπολ -Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες
  • Μη βάλετε υπερβολικό ψωμί, αποτυγχάνουν οι κεφτέδες
  • Βάλτε τον κιμά σε μπολ, προσθέστε δυόσμο, μαϊντανό, αυγά, κρεμμύδι, χοντρό αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και το ψωμί που έχει προηγουμένως στίψει καλά
  • Αναμείξτε τα υλικά πολύ καλά, με τα χέρια, χωρίς ωστόσο να σφίξετε πολύ το μείγμα
  • Με τα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που τα θέλετε
  • Τα κεφτεδάκια ζουν στην κατάψυξη, πολύ καλά, για αρκετές μέρες
  • Γίνονται τηγανητά ή και ψητά στο φούρνο
  • Τα ίδια αυτά κεφτεδάκια μπορείτε να τα κάνετε και κοκκινιστά!


Πηγή