Ολοι έχουν από μια συνταγή για κεφτεδάκια. Υπάρχουν ωστόσο απαράβατοι κανόνες για το αυθεντικό κεφτεδάκι, στην ελληνική κουζίνα, ώστε να μην είναι ξερό, άνοστο, ή σαν μπαλάκι του τένις!
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για κλασικούς κεφτέδες.
Υλικά
- 2 φέτες ξερό ψωμί
- 2 ποτήρια γάλα
- 700 γραμμάρια κιμά (μείξη βοδινού και αρνίσιου κιμά, καλύτερα)
- 1 κουταλιά δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Μουλιάστε το ξερό ψωμί στο γάλα, σε βαθύ μπολ -Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες
- Μη βάλετε υπερβολικό ψωμί, αποτυγχάνουν οι κεφτέδες
- Βάλτε τον κιμά σε μπολ, προσθέστε δυόσμο, μαϊντανό, αυγά, κρεμμύδι, χοντρό αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και το ψωμί που έχει προηγουμένως στίψει καλά
- Αναμείξτε τα υλικά πολύ καλά, με τα χέρια, χωρίς ωστόσο να σφίξετε πολύ το μείγμα
- Με τα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που τα θέλετε
- Τα κεφτεδάκια ζουν στην κατάψυξη, πολύ καλά, για αρκετές μέρες
- Γίνονται τηγανητά ή και ψητά στο φούρνο
- Τα ίδια αυτά κεφτεδάκια μπορείτε να τα κάνετε και κοκκινιστά!
Πηγή