.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- Αλατοπίπερo
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
- Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Source link