Υλικά για 2 άτομα
Για τη ζύμη
- 145 γραμμάρια βούτυρο
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 1 αυγό
- μία πρέζα αλάτι
- δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια φιλέτο καπνιστού σολομού
- λίγο βούτυρο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλη χούφτα κάρδαμο
- 2 αυγά
- 400ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Αρχικά, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα και ανοίγετε σε στρογγυλά φύλλα.
- Παίρνετε μια φόρμα για τάρτα, την βουτυρώνετε και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
- Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να σκληρύνει.
- Αφού περάσει το μισάωρο, βγάζετε από το ψυγείο, σκεπάζετε τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνετε γαι 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βγάζετε από τον φούρνο την κις και αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Ζεσταίνετε λίγο το σολομό σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 2 λεπτά, και εν συνεχεία τον τοποθετείτε στην τάρτα.
- Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα γάλακτος, αφού έχετε προσθέσει τα αυγά τα οποία πρώτα έχετε χτυπήσει.
- Βγάζετε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτετε το κάρδαμο, λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνετε την κρέμα στην τάρτα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Source link