Υλικά για 2-4 άτομα
- 10 κολοκύθια χοντρά
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 10 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
- 2 πατάτες κομμένες
- 2 καρότα τριμμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από τα κολοκύθια το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος. Στη συνέχεια τα πλένετε καλά και με ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι (αν δεν έχετε) αφαιρείτε το εσωτερικό από τα κολοκύθια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά.
- Ψιλοκόβετε το εσωτερικό που αφαιρέσατε προηγουμένως από τα κολοκύθια και το βάζετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Μετά ρίχνετε στο τηγάνι τον κιμά και τον αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα, ενώ ανακατεύετε συνέχεια.
- Κατόπιν, ρίχνετε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά.
- Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί θα είναι η γέμιση για τα κολοκύθια.
- Γεμίζετε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
- Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε όρθια σε μια κατσαρόλα και βάζετε ανάμεσα τους τις κομμένες ντομάτες.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνετε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.
- Βάζετε τα κλωνάρια μαϊντανού και τον άνηθο και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα ενώ μόλις δείτε ότι έχει πάρει βράση, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
- Αφού είναι έτοιμο, κλείνετε το μάτι και φτιάχνετε το αυγολέμονο.
- Για να φτιάξετε το αυγολέμονο, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτοντας τους κρόκους και σταδιακά λίγο-λίγο το λεμόνι.
- Μόλις είναι έτοιμο, το περιχύνετε στα κολοκύθια και ανακατεύετε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Source link