Υλικά για 4 άτομα
Για το φύλλο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 ½ φλ. νερό
Για τη γέμιση
- ¾ φλ. κασέρι
- ½ φλ. τελεμές
- 3 κ.σ. κοπανιστή
- 1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή ½ φλ. ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ. σκόρδο αφυδατωμένο
- 5 φλ. κολοκύθια ξυσμένα
- 4 αβγά
- 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για το φύλλο
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά, ζυμώνετε και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Για τη γέμιση
- Ανακατεύετε σε μεγάλο μπόλ τα κολοκύθια, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο και το σκόρδο. Ρίχνετε πιπέρι, τα αβγά χτυπημένα και τη φρυγανιά. Δοκιμάζετε το αλάτι.
- Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγετε το μεγαλύτερο και το στρώνετε στον πάτο του ταψιού.
- Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνετε κουνώντας το ταψί. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
- Πιάνετε και τα δύο φύλλα μαζί και τα γυρίζετε προς τα μέσα στρίβοντάς τα και φτιάχνοντας μια μπορντούρα ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα.
- Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφετε με ελαιόλαδο ή τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε για 50 λεπτά.
Source link