Υλικά για 4 άτομα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
- 1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουτ. βούτυρο
- 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αλείφετε το ταψί με 1 κουταλιά με βούτυρο και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
- Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ – 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
- Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνετε το μίγμα της γέμισης.
- Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
- Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αβγού.
- Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Source link