Πέμπτη , 5 Δεκέμβριος 2024

Κοτόπουλο με λάιμ, καλαμπόκι και πιπεριές -Απολαυστική συνταγή, με ένα μικρό… μυστικό

Με αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο με λάιμ, καλαμπόκι και πιπεριές, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και σίγουρα ζουμερό.

Είναι συνταγή ιδανική για μεσημεριανό και τηρώντας κανείς τις αναλογίες, θα έχει 4 μερίδες ενώ ένα μικρό μυστικό είναι ότι δεν φτιάχνεται σε ταψί αλλά σε τηγάνι για φούρνο.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Για τη σαλάτα καλαμποκιού

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ένα κουτί καλαμποκιού
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2-3 πιπεριές

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίχνουμε λάδι σε ειδικό τηγάνι για φούρνο.

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το αλεύρι με το σκόρδο σε σκόνη, το καγιέν, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λάιμ να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα του αλευριού για να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Βάζουμε το κοτόπουλο, με την πέτσα, στο καυτό λάδι. Τοποθετούμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πέτσα και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο, για 30 με 35 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας τις πιπεριές και σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε το μείγμα της πιπεριάς σε ένα μεσαίο μπολ και στη συνέχεια, βάζουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τον χυμό λάιμ και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο αμέσως με τη σαλάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή