Υλικά
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
- 650 γρ. πατάτες κομμένες στη μέση
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
- 2 κ. γλ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες και το μισό κρεμμύδι στο κάτω μέρος ενός πυρέξ.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Γεμίστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι και το λεμόνι.
- Απλώστε το μείγμα βουτύρου και βοτάνων στην εξωτερική επιφάνεια του κοτόπουλου.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο πυρέξ, βάλτε από πάνω τα κλαδάκια από θυμάρι και δενδρολίβανο, κλείστε με καπάκι και μαγειρέψτε για 4 ώρες.
- Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Source link