Υλικά για 4 άτομα
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Για το πέστο
- 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για το πέστο και τα χτυπάτε στο μούλτι.
- Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας. Αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα κι από τις δύο μεριές για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά από μέσα και να ροδίσουν απ’ έξω.
- Περιχύνετε με το πέστο που ετοιμάσατε και αφήνετε για 2 λεπτά να μαγειρευτούν μαζί, ίσα να ζεσταθεί το πέστο και να σκεπάσει τα φιλέτα. Σερβίρετε αμέσως.
Source link