Δευτέρα , 16 Δεκέμβριος 2024

Κοτόπουλο με σάλτσα σοκολάτας

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 φιλέτα κοτόπουλο
  • 100 γραμμάρια πικρή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 100 γραμμάρια ρούμι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • μισό κουταλάκι κάρδαμο
  • μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • σουσάμι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  2. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και τότε το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το τσίλι, το κακάο, τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τέλος τη σοκολάτα και το ρούμι.
  6. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
  7. Ρίχνουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Source link