.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 6 φιλέτα κοτόπουλο
- 100 γραμμάρια πικρή σοκολάτα
- 2 κουταλιές κακάο
- 100 γραμμάρια ρούμι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια σταφίδες
- μισό κουταλάκι κύμινο
- μισό κουταλάκι κάρδαμο
- μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- σουσάμι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και τότε το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τσίλι, το κακάο, τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τέλος τη σοκολάτα και το ρούμι.
- Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Source link