Υλικά για 3 άτομα
- 6 στήθη κοτόπουλου (χωρίς δέρμα και κόκαλα)
- 500 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 6 φέτες τυρί προβολόνε
- ¾ φλ. παρμεζάνα
- 2 φλ. φρέσκες ντομάτες
- 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. σ. κόκκους σκόνης σκόρδου
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. αλεύρι
- 3 αβγά
- 2 κ. σ. γάλα
- 3 κ. σ. ηλιέλαιο
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- ½ κ. γ. φρεσκοτριμμένο καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρετε. Προσθέτετε το καυτερό πιπέρι κι έπειτα το κρασί.
- Περιμένετε να απορροφηθεί κι ύστερα προσθέτετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε σκεπασμένο για να σιγοψηθεί για 20 λεπτά.
- Μετά προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα αβγά, το γάλα και χτυπάτε ελαφρά.
- Σε ένα πιάτο ρίχνετε τη τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύετε.
- Παίρνετε τις φέτες κοτόπουλο και τις αλευρώνετε, στη συνέχεια τις βουτάτε στο μείγμα με τα αβγά και ύστερα στη τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ηλιέλαιο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Παίρνετε ένα ταψί και προσθέτετε τις φέτες κοτόπουλου, ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα και από πάνω τις φέτες από τη μοτσαρέλα, το προβολόνε και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Source link