Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Κοτόπουλο σκορδάτο με κολοκυθάκια

Προλάβετε τα φρέσκα κολοκυθάκια πριν μπει ο χειμώνας και ταιριάξτε τα με κοτόπουλο.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
  • 2 κολοκυθάκια, μεσαία
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από το κοτόπουλο: κόψτε το στα τέσσερα, αλατίστε το
  • Λιώστε 4 κουταλιές βούτυρο, βάλτε τις σε ένα μπολ
  • Σε άλλο μπολάκι ενώνουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το αλεύρι
  • Βουτήξτε το κοτόπουλο στο βούτυρο και μετά στο μείγμα με τη φρυγανιά
  • Ρίξτε το κοτόπουλο σε τηγάνι, τηγανίστε το προσεκτικά για 8-10 λεπτά, βγάλτε το στην άκρη (μην το αφήσετε να καεί)
  • Προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι -Κόψτε σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια, τηγανίστε τις μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε και το κοτόπουλο, σιγοψήστε τα όλα μαζί ακόμη για 7-8 λεπτά
  • Στο τηγάνι προσθέστε άλλη μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
  • Ετοιμο! Σερβίρετε το πιάτο ζεστό

Πηγή