Προλάβετε τα φρέσκα κολοκυθάκια πριν μπει ο χειμώνας και ταιριάξτε τα με κοτόπουλο.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό
- 6 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
- 2 κολοκυθάκια, μεσαία
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε από το κοτόπουλο: κόψτε το στα τέσσερα, αλατίστε το
- Λιώστε 4 κουταλιές βούτυρο, βάλτε τις σε ένα μπολ
- Σε άλλο μπολάκι ενώνουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το αλεύρι
- Βουτήξτε το κοτόπουλο στο βούτυρο και μετά στο μείγμα με τη φρυγανιά
- Ρίξτε το κοτόπουλο σε τηγάνι, τηγανίστε το προσεκτικά για 8-10 λεπτά, βγάλτε το στην άκρη (μην το αφήσετε να καεί)
- Προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι -Κόψτε σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια, τηγανίστε τις μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε και το κοτόπουλο, σιγοψήστε τα όλα μαζί ακόμη για 7-8 λεπτά
- Στο τηγάνι προσθέστε άλλη μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
- Ετοιμο! Σερβίρετε το πιάτο ζεστό
Πηγή