Εύκολο πιάτο, ελαφρύ, ιδανικό για ένα καλό τραπέζι, ακόμη κι αν έχετε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτό φιλέτο
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας κάπαρη
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
Εκτέλεση
- Απλώστε τα φιλέτα κοτόπουλο σε τραπέζι κουζίνας, αλατίστε καλά, ρίξτε πιπέρι
- Αλευρώστε τα ελαφρά -Ζεστάνετε το ελαιόλαδο, τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές
- Να ροδίσει, να μην καεί
- Ρίξτε στο τηγάνι τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη, ροδίστε ακόμη για 5 λεπτά
- Γυρίστε καλά το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές να πάρει χυμούς και αρώματα
- Συνολικά πρέπει να τηγανιστεί για 15-20 λεπτά
- Γαρνίρετε με μαϊντανό όταν σερβίρετε με μακαρόνια, πατάτες, πράσινη σαλάτα, ρύζι, σπαράγγια
Πηγή