Υλικά για 4 άτομα
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια κόκκους πράσινου πιπεριού (από βαζάκι, στραγγισμένοι)
- 1/4 φλ. νερό
- 2 κουταλιές άσπρο κρασί
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραιώνετε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και αλείφετε με το μίγμα τα κομμάτια του κουνελιού, προσέχοντας να πιάσει καλά παντού.
- Το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε ένα ταψί.
- Βάζετε το ταψί στον φούρνο και μετά από 5 λεπτά ψησίματος περιχύνετε το κουνέλι με το νερό και καθώς ψήνετε για 1-1 1/4 περίπου ώρα, ραντίζοντάς το συχνά με τα υγρά του ταψιού.
- Όταν ψηθεί, το βγάζετε σε μια πιατέλα και το κρατάτε ζεστό καλύπτοντάς το χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
- Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί και τα περνάτε από σουρωτήρι σε ένα τηγανάκι.
- Προσθέτετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε τη σάλτσα ανακατεύοντάς την με το σύρμα μέχρι να δέσει.
- Την αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μέσα τους κόκκους του πράσινου πιπεριού.
- Περιχύνετε το κουνέλι με τη σάλτσα του και το συνοδεύετε, αν θέλετε, με φρέσκια πάστα ή ριζότο με μανιτάρια.
Source link