Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024

Κριθαρότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Το κριθαρότο είναι ευκολότερο από το ριζότο και εξίσου γευστικό. Δίνει πολλές δυνατότητες για συνταγές.

Υλικά

  • 2,5 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2/3 φλυτζανιού σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη +έξτρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Βράστε το κριθαράκι al dente, σουρώστε
  • Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ροδίστε τα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά
  • Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό
  • Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και δουλέψτε καλά το μείγμα στο τηγάνι -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει για 8 λεπτά
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, βράστε ακόμη 2 λεπτά -Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά
  • Ρίξτε τώρα στο τηγάνι την παρμεζάνα, ανακατέψτε να λιώσει καλά
  • Προσθέστε και το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά, σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω
  • Σημείωση: Μπορείτε να συνοδεύσετε το κριθαρότο σας με κομμάτια κοτόπουλου σοτέ, γαρίδες σοτέ, μανιτάρια σοτέ, μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε.


Πηγή