Το κριθαρότο είναι ευκολότερο από το ριζότο και εξίσου γευστικό. Δίνει πολλές δυνατότητες για συνταγές.
Υλικά
- 2,5 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 2/3 φλυτζανιού σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη +έξτρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε το κριθαράκι al dente, σουρώστε
- Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, ροδίστε τα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό
- Προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και δουλέψτε καλά το μείγμα στο τηγάνι -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει για 8 λεπτά
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, βράστε ακόμη 2 λεπτά -Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά
- Ρίξτε τώρα στο τηγάνι την παρμεζάνα, ανακατέψτε να λιώσει καλά
- Προσθέστε και το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά, σερβίρετε με παρμεζάνα από πάνω
- Σημείωση: Μπορείτε να συνοδεύσετε το κριθαρότο σας με κομμάτια κοτόπουλου σοτέ, γαρίδες σοτέ, μανιτάρια σοτέ, μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε.
Πηγή