Υλικά για 4 άτομα
- 5 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη άχνη + λίγη για πασπάλισμα
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
- 130 γρ. (1 φλ. παρά 1 γεμάτη κουταλιά) αλεύρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.
- Την αποσύρετε και χτυπάτε επίσης σε μπεν μαρί τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ζεσταθούν και να διπλασιαστούν σε όγκο, όχι όμως να πήξουν τα αβγά.
- Ακολούθως, ενώνετε τα δύο μίγματα ανακατεύοντάς τα με σπάτουλα και τέλος ανακατεύετε μέσα το αλεύρι με σπάτουλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
- Μοιράζετε το μίγμα σε 4 ατομικά φορμάκια ή μια φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 8-10 λεπτά, αν οι φόρμες είναι ατομικές και 20-25 λεπτά αν η φόρμα είναι μεγαλύτερη.
- Σερβίρετε το λάβα κέικ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και το συνοδεύετε προαιρετικά με μερικά βατόμουρα.
Source link