Το καλοκαίρι είναι σαν τις καλές λιχουδιές. Ποτέ δεν το χορταίνουμε. Κι επειδή αύριο – επισήμως τουλάχιστον το αποχαιρετάμε – δίνουμε μια παράταση με την συνταγή της απόλυτης καλοκαιρινής μακαρονάδας.
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια, κατά προτίμηση λιγκουίνι
- 20 ντοματίνια
- 4 -5 κουταλιές ελιές ροδέλες
- 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
- 100 γραμμάρια φέτα
- 1 σφηνάκι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Στο μεταξύ, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο λαδάκι. Ρίχνετε τα ντοματίνια και τα αφήνετε να καραμελώσουν. Προσθέτετε αλάτι και σβήνετε με το βαλσάμικο. Συμπληρώνετε τις ελιές και την κάπαρη και αφήνετε 1-2 λεπτά να σιγοβράσουν. Αφού προσθέσετε τη ζάχαρη, αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα τα μακαρόνια που έχετε βράσει και από πάνω τη φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε ρίχνετε από πάνω και την παρμεζάνα.
Πηγή